en
Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą i koperkiem
Składniki
- zielona fasolka szparagowa
- woda
- sól
- 100g bułki tartej
- 100g masła
- koperek
Przygotowanie
Fasolkę płuczę pod zimną wodą i odłamuję ogonki.
Następnie gotuję ją krótko w osolonej wodzie, do momentu, kiedy będzie nadal chrupiąca i nie straci żywego zielonego koloru.
Koperek płuczę pod zimną wodą i drobno kroję na tacce.
Na patelni rozgrzewam masło i wsypuję bułkę tartą. Mieszam drewnianą łyżką do połączenia się tych dwóch składników w kruszonkę. Na koniec dodaję posiekany koperek.
Ugotowaną fasolkę odcedzam z wody i układam na talerzu. Następnie posypuję ją przygotowaną bułką tartą i serwuję.
Słówko od Parmigiany
Moje dzieci najbardziej lubią taką właśnie wersję.
Dla siebie i męża smażę dodatkowo jajko sadzone.