en
en
Orecchiette z twarogiem, borówkami i miodem
Składniki
  • 120 g makaronu orecchiette
  • 200 g twarogu
  • 2 garści borówek amerykańskich
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • miód (tu: miód lawendowy)

 

Przygotowanie

Garnek z osoloną wodą nastawiam na grzanie. Kiedy woda zaczyna wrzeć to wsypuję makaron i gotuję do momentu al dente.

 

Następnie odcedzam makaron i wsypuję go do jednej dużej miski, dodaję masło i mieszam całość aż masło się rozpuści.

 

Omaślone orecchiette przesypuję na talerz lub do miseczki, na to nakładam pokruszony w palcach zimny twaróg oraz borówki.

 

Całość polewam miodem i serwuję.

Słówko od Parmigiany

Jeden z ulubionych sposobów na makaron na słodko dla moich dzieci.