en
en
Kasza gryczana z pomidorami malinowymi
Składniki
  • kasza gryczana (porcja dla 2 osób)
  • 2 pomidory malinowe
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1/3 pęczku natki pietruszki
  • olej rzepakowy
  • sól

 

Przygotowanie

Kaszę gotuję na półtwardo w osolonej wodzie.

Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam na nim pokrojony czosnek z posiekaną natką. Następnie dodaję soczysty pomidor malinowy, niedbale pokrojony w kostkę i podsmażam, żeby puścił więcej soku. Teraz przekładam na patelnię ugotowaną kaszę i mieszam wszystko. Na koniec dodaję drugiego pomidora, również pokrojonego w kostkę i teraz już tylko krótko go podsmażam z całością dania, żeby zachował soczysty czerwony kolor.

Solę do smaku i przekładam do ulubionych miseczek dzieci.