en
en
Babyccino
Składniki
  • mleko 2% lub 3%
  • kakao lub cynamon
Przygotowanie

Jeśli masz ekspres z automatycznym spienianiem mleka nalej najpierw ciepłe mleko do połowy filiżanki, następnie dopełnij ją spienionym mlekiem jak do cappucino. Na koniec posyp kakao lub cynamonem przez sitko.

 

Jeśli masz ekspres z manualnym spienianiem mleka to ubij mleko jak do cappucino, nalej czyste mleko spod pianki do połowy filiżanki, a następnie łyżeczką przełóż samą piankę dopełniając filiżankę. Posyp kakao lub cynamonem przez sitko.

 

Jeśli nie masz ekspresu do kawy to podgrzej mleko, nalej go do połowy filiżanki, a osobno ubij elektryczną trzepaczką zimne mleko na piankę i przełóż łyżeczka dopełniając filiżankę. Posyp kakao lub cynamonem przez sitko.